4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Pikkuleivät kuivuneesta ruisleivästä

Pikkuleivät kuivuneesta ruisleivästä

Kuivunutta tähdeleipää voi käyttää herkulliseen lopputulokseen ruoanlaitossa hyvin hyödyksi. Säästä ja kuivaa leivän kannikat. Jauha kuivunut leipä hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa, korppujauhemyllyssä, pähkinämyllyssä tai veitsellä. Valitse jauhot sen mukaan, mitä pussinpohjilta löytyy, tähteet kelpaavat. Myös tähteeksi jääneet suklaapalat sopivat tähän hyvin. Edullista ja erinomaista!

Tee näin

Pikkuleivät kuivuneesta ruisleivästä (noin 20 kpl)

  • 2 dl kuivattua ruisleipää, ruislimppua tms. jauhettuna
  • 1 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g rouhittua tummaa suklaata
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl (tummaa) sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl maitoa, maitojuomaa tai kaura- tai mantelimaitoa
  • 75 g margariinia tai voita
  1. Jauha leipä hienoksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai pähkinämyllyssä tai veitsellä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää muna ja mehu tai maito, sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan.
  5. Paista 200-asteisen uunin toiseksi ylimmällä tasolla 7–10 minuuttia.

Pohdittavaksi

Jauhoja voi käyttää vielä parasta ennen suosituspäiväyksen jälkeen. Tutki kotona, mitä jauhoja on mennyt yli päiväyksen? Mihin muualle niitä voisi vielä käyttää?