4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Myslipatukka

Myslipatukka

Erilaiset välipala- ja myslipatukat ovat maukkaita energialähteitä. Niitä voi valmistaa myös itse, kuten tässä tehtävässä.

Vinkki: Voit kääriä patukat leivinpaperiin tai sellofaaniin.

 

Tee näin

Myslipatukka (12 kpl)

  • 4 dl täysjyvämuroja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl sokeroimatonta maapähkinävoita
  • 1 dl siirappia
  1. Rouhi muroja painelemalla niitä kaulimella muovipussissa. Kaada isoon kulhoon. Lisää mantelirouhe, seesaminsiemenet ja kuivatut karpalot.
  2. Mittaa maapähkinävoi ja siirappi kattilaan. Kuumenna varovasti, kunnes saat sekoitettua tasaisen seoksen.
  3. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Jos seos on liian kuivaa, lisää tilkka vettä.
  4. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun kapeaan, suorakaiteen muotoiseen (15x20cm) vuokaan. Aseta toinen leivinpaperi massan päälle ja painele tasaiseksi. Anna jähmettyä kylmässä.
  5. Leikkaa annospaloiksi.
  6. Säilytä jääkaapissa.

Pohdittavaksi

Onko sinun lempiherkkusi itse tehty vai kaupasta ostettu? Voisitko tehdä sitä myös itse? Mieti, miten.