4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Tulisenmakeat popparit

Tulisenmakeat popparit

Popcorn eli paukkumaissi on suolainen välipala, joka tunnetaan erityisesti elokuvateattereiden naposteltavana. Suolainen herkku muuttuu helposti myös makeaksi, kun sen maustaa siirapilla ja vaniljalla. Pientä tulisuuttakin on tarjolla, oletko ennen maistanut cayennepippuria?

Vinkki: Jos haluat popcorneihin lisää tulisuutta, lisää cayennepippurin määrää.

Tee näin

Tulisenmakeat popparit

  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl popcornin jyviä

Makusiirappi:

  • ¾ dl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • ¼ tl suolaa
  1. Laita öljy lämpenemään kattilaan ja lisää joukkoon muutama testijyvä. Laita kansi kattilan päälle. Kuumenna kattila kuumaksi täydellä teholla.
  2. Kun jyvät poksahtavat, lämpötila on sopiva. Ota kattila pois levyltä ja kaada loput jyvät joukkoon. Peitä kattila jälleen kannella. 
  3. Kuumenna kattilaa välillä heiluttaen. Kun poksahtelu kiihtyy, sammuta levy ja vedä kattila pois liedeltä. Kun poksahtelu loppuu, nosta kansi ja anna popcornien jäähtyä hiukan.
  4. Kaada popcornit kulhoon. Lämmitä siirappia ja voita mikrossa tai kattilassa, kunnes voi sulaa. Lisää mausteet ja kaada popcornien päälle. Sekoita hyvin.
  5. Tarjoa heti.

 

Pohdittavaksi

1. Millä muilla tavoin voit maustaa popcornia?

2. Tutki, mikä on cayennepippuri. Onko se pippuri lainkaan?