4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Manteli-kermatoffee

Manteli-kermatoffee

Pehmeä toffeen ja rapean mantelin yhdistelmä on herkullinen ja vaikein osa sen valmistuksessa on odottelu!

Vinkki: Mausta toffee mantelin sijaan lakritsipaloilla tai raakalakritsijauheella.

 

Tee näin

Manteli-kermatoffee (30 palaa)

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl siirappia
  • 25 g voita
  • ½ dl (25 g) mantelirouhetta
  1. Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja voi kattilaan. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen 15 - 20 minuuttia. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos pala pohjaan.
  3. Kun toffee alkaa saostua, tipauta pisara seosta kylmään veteen ja anna jäähtyä hetki. Jos seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sitä käsin, on toffee valmista.
  4. Lisää mantelirouhe toffeen joukkoon ja sekoita hyvin.
  5. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. (15 x 20cm)  
  6. Laita toffee jääkaappiin ja anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Säilytä kylmässä.
  7. Jos toffee on pehmeää, voit laittaa sen pakastimeen ennen paloittelua. Säilytä leikatut palat leivinpaperin päällä irti toisistaan.

Pohdittavaksi

Toffee sopii myyntituotteeksi myyjäisiin tai kahvilaan. Namin ostavalla asiakkaalla voi olla jokin erikoisruokavalio, joten myytävien tuotteiden raaka-aineet on tiedettävä tarkasti. Sopiiko tämä resepti gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle? Entä kasviruokailijalle?