4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Marja-suklaatryffelit

Marja-suklaatryffelit

Tässäpä resepti todelliselle suklaan ystävälle! Raaka-aineena kannattaa käyttää hyvälaatuista tummaa suklaata, sillä se vaikuttaa oleellisesti tryffeleiden makuun.

Vinkki: Voit koristella tryffelien pinnan myös kaakaojauheella.

Tee näin

Marja-suklaatryffelit (30kpl)

  • 300 g tummaa suklaata
  • 25 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl ohutta marjasosetta

Pinnalle:

marjajauhetta

  1. Hienonna suklaa kulhoon ja sulata miedolla teholla mikrossa muutama minuutti.
  2. Mittaa kerma ja voi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma pehmeän suklaan joukkoon ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.
  3. Lisää tomusokeri ja marjasose ja sekoita massa tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kaada seos laakeaan astiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.
  5. Pyörittele massa palloiksi leivinpaperin päälle ja koristele tryffelien pinta marjajauheessa.
  6. Mikäli massa pehmenee pyörityksen aikana liikaa, laita se välillä jääkaappiin.

Pohdittavaksi

1. Makuasioista ei voi kiistellä. Tee karkkitutkimus, jossa kysyt neljältä lapselta ja aikuiselta heidän lempinamejaan. Eroavatko lasten ja aikuisten karkkimaut? Miten?

2. Pohdi, voisitko hyödyntää tutkimuksen tuloksia Safkasankarit-kahviloissa.