4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Herkkutaatelit

Herkkutaatelit

Makean himoon voi syödä myös kuivattuja marjoja ja hedelmiä. Tässä tehtävässä taatelit täytetään pähkinävoilla ja kuorrutetaan suklaalla.

Vinkki: Kuorruta taatelit suklaalla ja ripottele pintaan kullan väristä strösseliä, niin saat herkutella merirosvon kultaharkoilla!

Tee näin

Herkkutaatelit (20 kpl)

  • 20 kpl kuivattuja, pehmeitä ja kivettömiä taateleita
  • ½ dl sokeroimatonta maapähkinävoita

Kuorrutus ja koristelu:

  • 100 g tummaa suklaata
  • hasselpähkinäjauhetta tai mantelirouhetta
  1. Avaa taatelit varovasti. Ne ovat jo valmiiksi halki, kun kivi on poistettu.
  2. Lämmitä maapähkinävoita mikrossa varovasti, jos se on kovaa. Laita pursotinpussin.
  3. Täytä kaikki taatelinpuolikkaat pähkinävoilla ja sulje taatelit kokonaisiksi.
  4. Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa. Kasta täytetyt taatelit suklaassa haarukan avulla. Ripottele pintaan hasselpähkinäjauhetta tai mantelirouhetta.
  5. Anna jähmettyä kylmässä leivinpaperoidun leikkuulaudan tai lautasen päällä.
  6. Säilytä viileässä.

Pohdittavaksi

Voisiko taatelit täyttää maapähkinävoin sijaan kokonaisella mantelilla?