4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Pullaa kutsuttiin ennen vehnäleiväksi. Pullaa arvostettiin ja sitä oli varaa syödä vain harvoin, kuten juhlissa ja römppäviikolla kekrin aikaan. Osa pullan viehätystä on sen tuttu, kotoinen tuoksu ja yhdessä tekeminen. Samasta taikinasta voit leipoa pitkoja, pullapoikia, korvapuusteja ja eri tavoin maustettuja pullia. Pullataikinasta syntyvät myös herkulliset marjapiiraat.
Piianpullat (noin 35 pikkupullaa)
Voisilmäpullat: Tee pullien keskelle syvennykset sormella. Voitele pullat munalla. Lisää koloihin noin 1 tl voita ja ½ tl sokeria.
Vinkki! Paiston jälkeen pullia voi koristella sokerikuorrutteella, sulatetulla suklaalla ja nonparelleilla.
Pulla on parhaimmillaan tuoreena. Sopiiko pulla kahvilan tuotteeksi? 2. Tutki, millaisia pullia ovat stollen ja panettone.
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki