4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kuukakut

Kuukakut

Kiinalaisen kuujuhlan alkuperä on sadonkorjuuriiteissä, mutta nykyään sitä vietetään enemmänkin syksyisen täydenkuun ihailemisen juhlana. Juhlan viettämisen tapoihin kuuluu makeitten ja ravitsevien kuukakkujen nauttiminen. Tässä tehtävässä kuukakut valmistetaan voitaikinasta ja täytetään maapähkinöillä.

Tee näin

Kuukakut (15 kpl)

  • 500 g valmista voitaikinaa
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 2 tl hunajaa
  • vehnäjauhoja kaulimiseen
  1. Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Valmista sillä aikaa täyte.
  2. Hienonna maapähkinät veitsellä ja lisää hunaja joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi jauhotetulla alustalla ja painele siitä (halkaisija 8-9 cm) pyöreitä kiekkoja.
  5. Laita jokaiselle kiekolle noin 1 tl maapähkinätäytettä ja kostuta kiekkojen reunat kylmällä vedellä.
  6. Taita taikinan toinen puoli täytteen yli. Painele reunat huolella, jotta torttu pysyy kiinni paiston aikana. Laita kuukakut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes kakut ovat vaalean ruskeita.

Pohdittavaksi

1. Tutki netistä, millaiselta oikea kiinalainen kuukakku näyttää? 2. Voiko kahvilassa juhlia eri kulttuureiden juhlia?