4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Suklaapopcornit ja rooibos-appelsiinijuoma

Suklaapopcornit ja rooibos-appelsiinijuoma

Ruoka ja juhlat ovat erinomainen tapa tutustua uuteen kulttuuriin. Tämän tehtävän popparit ja rooibos-juoma sopivat hyvin pienten kekkereiden pikkupurtavaksi.

Tee näin

Suklaapopcornit

  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl maissijyviä
  • ½ tl suolaa
  • 100 g tummaa suklaata
  1. Laita öljy lämpenemään kattilaan ja lisää joukkoon muutama testijyvä. Laita kansi kattilan päälle. Kuumenna kattila kuumaksi täydellä teholla.
  2. Kun jyvät poksahtavat, lämpötila on sopiva. Ota kattila pois levyltä ja kaada loput jyvät joukkoon. Peitä kattila jälleen kannella.  
  3. Kuumenna kattilaa välillä heiluttaen. Kun poksahtelu kiihtyy, sammuta levy ja vedä kattila pois liedeltä. Kun poksahtelu loppuu, nosta kansi ja anna popcornien jäähtyä hiukan.
  4. Lisää suola ja sekoita.
  5. Sulata suklaa pienellä teholla mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
  6. Kaada sula suklaa popcornien sekaan ja sekoita niin, että suklaa tarttuu popcorneihin.
  7. Levitä popcornit kovettumaan uunipellille leivinpaperin päälle.

Huom! Tee popcornit kahdessa erässä, jos käytät pienempää kattilaa!

Rooibos-appelsiinijuoma (4-5) annosta

  • 1 l kylmää vettä
  • 5 pussia rooibosteetä
  • ½ appelsiinin kuori ja mehu
  • 2-3 rkl sokeria
  1. Laita teepussit uuttumaan mahdollisimman kylmään veteen.
  2. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu.
  3. Lisää sokeri, appelsiinin mehu ja raastettu kuori teen joukkoon ja anna juoman maustua vähintään tunti. Siivilöi ja tarjoile.

Vinkki! Saat kylmäuutettuun juomaan enemmän makua, kun annat sen maustua jääkaapissa yön yli.

Pohdittavaksi

Oletko päässyt maistamaan eri maiden juhlaruokia?