3. Eläimet
Taso: B

Osaaminen säästää euroja

Osaaminen säästää euroja

Mietipä, mitä tuotteita hevosella käytetään esimerkiksi yhden vuoden aikana ja paljonko se maksaa. Mitä hevonen syö, tarvitsee kuivikkeeksi, mitä varusteita sillä on, mitä toimenpiteitä sille tehdään? ”Rahalla saa ja hevosella pääsee”, sanotaan suomalaisessa sananlaskussa. Mitäpä, jos rahalla saakin, mutta haluat tehdä jonkin asian, toimenpiteen tai varusteen itse? Mitä hyötyä siitä olisi? Onko sinulla jokin taito, jota voit käyttää hyväksi myös hevosharrastuksessasi? Haluaisitko oppia jotakin uutta?

 

Tee näin

  1. Mieti yksin tai ryhmässä, mitä toimenpiteitä, tarvikkeita tai muita asioita voisit tehdä itse sen sijaan että ostat tai teetät ne. Voit miettiä tätä siltä pohjalta, mitä taitoja sinulla nyt jo on ja mitä yksinkertaisia taitoja voisit lähitulevaisuudessa oppia ja käyttää hyväksi.
  2. Kirjoittakaa ideat ylös ja miettikää, mitkä niistä voisivat olla toteuttamiskelpoisia.
  3. Jos siltä tuntuu, voitte toteuttaa ideoita sen mukaan kuin se on mahdollista. Aloittakaa yksinkertaisimmista ja katsokaa, mihin kaikkeen pystytte!

Pohdittavaksi

Mitkä olivat sellaisia asioita, jotka pystyisitte toteuttamaan vaikka heti?

Mitkä olivat sellaisia asioita, joiden tekemiseen tarvittaisiin vielä lisätaitoja? Mitä ne lisätaidot olisivat, ja miten niitä voisi oppia?