4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Lettuemojit

Lettuemojit

Kukapa ei rakastaisi pinaattilettuja? Kotiruokaklassikosta saat luotua naurettavan hyvän välipalan. Ilo ja hauskuus kuuluvat ruokailuun.

 

 

 

 

Tee näin

Raaka-aineet:

  • 4-6 Atria pinaattiohukaista
  • 1 rkl kasvirasvalevitettä tai voita
  • 4-6 kirsikkatomaattia
  • 1 suippo- tai tavallinen paprika

Koristeluun:

  • Salaattia tai ituja
  1. Asettele pinaattiletut lautaselle ja laita jokaiselle pieni nokare rasvaa. Lämmitä mikrossa.
  2. Huuhtele vihannekset. Leikkaa tomaatit viipaleiksi, halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi.
  3. Tee letulle silmät tomaatista ja suu paprikasta sekä tukka revitystä salaatista. 

Vinkki:

Myös puolukkahillo sopii koristeluun. Yli jääneet vihannekset kannattaa popsia sellaisenaan.

 

Pohdittavaksi

Alkuvuodesta sitrushedelmät ovat sesongissa. Voisiko niitä käyttää perinteisten lettujen tuunaamiseen?