4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Munakas havaiji

Munakas havaiji

Kinkku-ananaspizza on Suomen suosituimpia pizzoja. Tässä välipalassa tuttu makupari hyppääkin munakkaaseen. 

 

 

 

 

 

Tee näin

Raaka-aineet:

  • 4 siivua Atria Perhetilan Ohut Paahdettu kinkku -leikkelettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl ananasmurskaa tai -paloja
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl kuivattua oreganoa tai tuoretta maun mukaan
  • 0,25 tl suolaa

Koristeluun:

  • Tuoretta oreganoa

Näin se hoituu:

  1. Saksi kinkku suikaleiksi
  2. Riko kananmunat mikron kestävään astiaan, lisää sekaan ananasmurska, kinkkusuikaleet, vesi, kuivattu oregano ja suola. Sekoita huolellisesti.
  3. Kypsennä munakasta mikroaaltouunissa kuvun alla 2-4 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. 

Vinkki:

Jos saat leikkausapua aikuisilta, voit käyttää munakkaaseen myös tuoretta ananasta. Vaihtelua munakkaaseen saat vaihtamalla ananaksen mangoon tai papaijaan, jotka ovat myös alkukeväästä sesongissa.

 

Pohdittavaksi

Osa hedelmistä kestää hyvin kypsentämistä. Keksitkö muita suolaisia ruokalajeja joissa käytetään hedelmiä raaka-aineena?