4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Piirakkana

Piirakkana

Riisipiirakka ei aina kaipaa munavoita, vaan sen päälle kannattaa kokeilla myös maukasta kanatäytettä. 

 

 

 

 

 

Tee näin

Raaka-aineet:

  • 3 rkl kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 0,25 tl mustapippuria
  • 1 pieni pätkä kurkkua
  • 0,75 dl (kourallinen) Atria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu -leikkelettä
  • 2 Atria Tosi Rukiinen Riisipiirakkaa

Koristeluun:

  • Atria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu -leikkelettä
  • Kurkkua

Näin se hoituu:

  1. Laita kermaviili, sinappi ja pippuri pieneen kulhoon ja sekoita.
  2. Huuhtele kurkku ja leikkaa siitä reilu kourallinen pieniä kuutioita ja juustohöylällä ohuita viipaleita.
  3. Murenna puolet kanafileen määrästä ja lisää se kurkkukuutioiden kanssa täytteeseen.
  4. Lämmitä riisipiirakat mikroaaltouunissa tai leivänpaahtimessa.
  5. Levitä täyte riisipiirakoiden päälle. Asettele päälle Vuolu-leikkeleitä ja kurkkuviipaleita.

Vinkki:

Kanatäyte sopii hyvin myös uuniperunoille.

Pohdittavaksi

Huhtikuussa tuoreet suomalaiset kasvikset tulevat kasvihuoneista, mutta villiyrttien sesonki alkaa heti kun lumet ovat sulaneet. Oletko maistanut ketunleipää tai nokkosta?