4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Tomaattitörppö

Tomaattitörppö

Tomaatti ja kurkku kilpailevat vuosittain Suomen suosituimman vihanneksen tittelistä. Molemmat ovat erinomaisia kasviksia, mutta tällä reseptillä tuet tomaatin voittoon.

 

 

 

 

 

Tee näin

Raaka-aineet:

  • 10-15 eri väristä kirsikkatomaattia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 tl kuivattua basilikaa tai tuoretta maun mukaan
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,25 tl mustapippuria
  • 4 siivua Atria Perhetilan Ohuen ohut Kanafilee -leikkelettä
  • 3 viipaletta juustoa

Koristeluun:

  • Tuoretta basilikaa
  1. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
  2. Laita tomaatit kannelliseen rasiaan, lisää hunaja, basilika, suola sekä pippuri. Sulje kansi ja ravista.
  3. Saksi leikkeleet ja juustoviipaleet silpuksi. Sekoita tomaattien joukkoon.

Vinkki:

Tomaattien maku pehmenee, kun niiden antaa levätä viipaloituina huoneenlämmössä hetken aikaa. Eri juustoilla saat muutettua salaatin makua.

Pohdittavaksi

Toukokuussa alkaa suomalaisten kasvisten avomaan sesonki. Mitä kasvista sinä odotat eniten? Onko se vaikkapa varhaisperuna, mansikka tai herne?