4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kananmunapaahtis

Kananmunapaahtis

Osaatko valmistaa ruokaa sähkökatkon aikana? Miten apuna voi käyttää leivinuunia, takkaa, saunan kiuasta, nuotiota, grilliä tai retkikeitintä? 

Tässä tehtävässä valmistettava hauska kananmunapaahtis on ruoka, jonka voit kokata myös muurikkapannulla. Leivästä syntyy hyvä lounas tai välipala, kun tarjoat lisänä salaattia ja porkkanaraastetta.

Kananmuna on ruokavaraston monikäyttöinen perustarvike, joka säilyy hyvin myös huoneenlämmössä.

 

Tee näin

Kananmunapaahtis (2 annosta)

  • 2 siivua täysjyväpaahtoleipää
  • 2 kanamunaa
  • voita tai margariinia

(salaattia, tomaattia ja porkkanaraastetta tarjoiluun)

  1. Voitele paahtoleipäsiivut pehmeällä voilla tai margariinilla.
  2. Paina juomalasilla tai muulla pyöreällä muotilla leivän keskeltä pala pois.
  3. Kuumenna paistinpannu ja nosta voidellut leivät paahtumaan pannulle keskilämmölle.
  4. Riko kananmuna kulhossa ja kaada kananmuna leivän reikään. Tee sama toiselle leivälle. Anna paistua miedolla lämmöllä, kunnes kanamuna alkaa hyytyä.
  5. Paina leivästä jäänyt kiekko kevyesti kananmunan pintaan ja käännä leivät varovasti.
  6. Jatka paistamista toiselta puolelta, kunnes leivät ovat paahtuneet ja kanamuna hyytynyt.
  7. Tarjoa kananmunapaahtis lounaaksi tai välipalaksi esimerkiksi salaatin ja porkkanaraasteen kera.

Pohdittavaksi

Sähkökatkoa varten on hyvä miettiä etukäteen, mitä ruokia silloin voi valmistaa. Pohtikaa yhdessä, mitkä ruoat onnistuisivat ja miten.