4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Raastesalaatti kolmella tavalla

Raastesalaatti kolmella tavalla

Erilaiset mausteet, kuivayrtit, öljyt, etikat sekä maustekastikkeet ovat kätevä ja hyvin säilyvä lisä omaan kotivaraan. Niillä saat helposti uutta makua ja vaihtelua ruokiin.

Nyt kokeillaan, miten tutuista aineksista valmistettu raastesalaatti muuttuu, kun sitä tuunataan erilaisilla kastikkeilla!

Tee näin

Kolmen maun raastesalaatti (4 annosta)

Raasteseos:

  • 3 porkkanaa
  • ¼ varhaiskaalia
  • 1 (kotimainen) omena
  1. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
  2. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
  3. Viipaloi omena ohuiksi lastuiksi tai leikkaa kuutioiksi.
  4. Sekoita ainekset keskenään ja mausta haluamallasi kastikkeella.
  5. Sekoita kastiketta joukkoon ensin vähän, ja lisää tarpeen mukaan.

Yrttijogurtti:

  • 150 g turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl kuivattuja yrttejä (basilikaa, persiljaa ja rakuunaa)
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

Chilikastike:

  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 limen mehu (tai ½ sitruunan mehu)
  1. Rapsuta inkivääristä kuori pois lusikalla. Kuori valkosipulin kynsi.
  2. Hienonna inkivääri ja valkosipuli veitsellä. Purista limen mehu.
  3. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

Marjakastike:

  • 100 g mansikoita (pakaste)
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  1. Anna mansikoiden sulaa hetki, jos käytät pakastemansikoita. Poista tuoreista mansikoista kannat.
  2. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

 

Pohdittavaksi

Onko sinulla oma suosikkimauste? Voiko sillä tuunata jotain tuttua reseptiä uuteen uskoon?