4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro

Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro

Erikoistilanteita varten kotona on hyvä olla raaka-aineita, joista voi valmistaa ruokia ilman kypsennystä. Nopeita aamu- ja välipaloja saat sekoittamalla puurohiutaleita, myslejä tai muroja maidon ja jogurtin kanssa. Makua voit piristää pakastemarjoilla tai hedelmillä.

Tämän tehtävän tuorepuuro maistuu mustikkapiirakalta. Voit tehdä sen aamulla valmiiksi jääkaappiin ja syödä sitten, kun on välipalan aika.

Tee näin

Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro (2 annosta)

  • 2 dl mustikoita (pakaste)
  • 2 dl pikakaurahiutaleita
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl kardemummaa

Koristeluun:

  • 2 rkl mustikoita (pakaste)
  • 1 tl pikakaurahiutaleita
  1. Anna mustikoiden sulaa hetki, jos käytät pakastemustikoita.
  2. Sekoita kaikki tuorepuuron ainekset yhteen.
  3. Anna puuron maustua ja hiutaleiden turvota jääkaapissa noin tunnin ajan.
  4. Annostele puuro kahteen lasiin ja koristele pinta mustikoilla ja kaurahiutaleilla.

 

Pohdittavaksi

Mitä muita ruokia voit valmistaa ilman kypsentämistä? Miettikää yhdessä muutama esimerkki.