4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Nopeat siemensämpylät

Nopeat siemensämpylät

Leipominen on hauskaa puuhaa ja yksi kokkaamisen tärkeistä perustaidoista. Kodin ruokavarastossa on usein erilaisia jauhoja, mausteita ja siemeniä, joista voit loihtia erilaisia leipiä ja sämpylöitä. Itse leipomalla saat taatusti tuoretta ja hyvää. Jos olet jo leivontavelho, niin opeta muutama kikka kavereillekin!

Tämän tehtävän sämpylät syntyvät nopeasti, kun ne kohotetaan leivinjauheella hiivan sijaan.

 

Tee näin

Nopeat siemensämpylät (8 kpl)

  • 2 dl porkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa)
  • 2 dl maitoa / piimää
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • ¾ rkl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Yhdistä raaste, maito ja hunaja.
  3. Mittaa toiseen astiaan jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola.
  4. Kaada jauhoseos porkkanaseokseen. Sekoita puuhaarukalla nopeasti taikinaksi.
  5. Nostele taikinasta lusikalla tai kostutetuin käsin 8 palleroa leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  6. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
  7. Sämpylät maistuvat parhaimmilta leivontapäivänä.

Pohdittavaksi

Oletko kokannut kaverin kanssa virtuaalisesti kuvapuhelun avulla?