4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Puuropannari ja pikainen marjahillo

Puuropannari ja pikainen marjahillo
Erikoistilanteissakin on hyvä huolehtia siitä, että ruokaa valmistetaan sopivia määriä. Näin ruokahävikki pysyy aisoissa ja raaka-aineet riittävät useammalle päivälle. Erilaisten ruoanjämien hyödyntäminen ja uusiokäyttö on taito, jota kannattaa harjoitella. 
 
Tässä ohjeessa aamiaiselta jääneestä puuronjämästä syntyy herkullinen pannari. 

Tee näin

Puuropannari ja pikahillo (8 palaa)

Pannari:

  • 2 dl kaurapuuroa
  • 2 dl maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl (¼ tl) suolaa
  • ½ dl siemeniä (tai pähkinöitä)
  • 2 rkl rusinoita

Pikahillo:

  • 200 g pakastemarjoja
  • 1 dl hillosokeria (tai tavallista sokeria)
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
  3. Yhdistä kaurapuuro ja maito.
  4. Sekoita kananmunat, vehnäjauhot, mausteet, siemenet ja rusinat joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  6. Laita kohmeiset marjat mikronkestävään astiaan. Lisää sokeri.
  7. Kuumenna täydellä teholla 5 minuuttia, sekoita ja kuumenna edelleen 5 minuuttia.
  8. Hillo on valmista, kun se on kunnolla kiehunut. Käsittele astiaa varoen, sillä kiehuva hillo on erittäin kuumaa.
  9. Anna hillon jäähtyä jääkaapissa, kunnes pannukakku on valmis.

 

Pohdittavaksi

Pohtikaa yhdessä erilaisia tapoja vähentää hävikkiä. Mitä muuta ylijääneestä puurosta voisi valmistaa?