4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Spagettia ja tomaattikastiketta

Spagettia ja tomaattikastiketta

Säilykkeitä ei aina osata arvostaa, mutta ne toimivat loistavana hätävarana. Säilykkeet pysyvät hyvänä pitkään ja niistä on helppoa keksiä ruokaa, vaikka kaapit vaikuttaisivat tyhjiltä.

Esimerkiksi tomaattipohjaiset pastaruoat ovat helppoa hätävara- tai arkiruokaa, ja myös pastat säilyvät kuivakaapissa pitkään. Kotivarassa on hyvä huomioida myös nuudelit, riisi, linssit ja pavut sekä erilaiset kala- liha- ja kasvissäilykkeet.

Tee näin

Spagettia ja tomaattikastiketta (4 annosta)

  • 400 g täysjyväspagettia

Tomaattikastike:

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl sokeria

Tarjoiluun:

  • juustoraastetta
  • tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna ne veitsellä pieneksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit. Anna sipulien kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, etteivät ne ruskistu. Tässä menee noin viisi minuuttia.
  3. Laita vesi kiehumaan spagettia varten.
  4. Lisää tomaattisose, tomaattimurska, basilika ja timjami sipulien joukkoon kattilaan. Laita kansi päälle ja anna kastikkeen hautua kevyesti poristen.
  5. Kun spagettivesi kiehuu, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja jätä odottamaan.
  6. Kun pasta on kypsää, mausta tomaattikastike suolalla ja sokerilla.
  7. Tarjoa tomaattikastike pastan kanssa.

Pohdittavaksi

Mitä voit lisätä tomaattikastikkeeseen, jotta saat siitä ruokaisamman?