4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Kotimaiset juurekset ovat hyvää superruokaa ympäri vuoden. Yleisimmät Suomessa viljeltävät juurekset ovat porkkana, lanttu ja punajuuri. Suomessa kasvavat myös maa-artisokka, juuriselleri, palsternakka, nauris, retiisi ja retikka.
Juurekset ovat monikäyttöisiä ja hyvin säilyviä. Popsi porkkanaa sellaisenaan tai valmista juureksista lisuke, salaatin pohja tai sosekeitto.
Tässä tehtävässä juureksia paahdetaan. Vaihtele raaka-aineita sesongin ja saatavuuden mukaan.
Uunissa paahdetut juurekset (4 annosta / uunipellillinen)
Sesongin juureksia 1200 g:
Mikä juures tai siitä valmistettu ruoka maistuu sinulle parhaiten?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki