5. Käsityö ja teknologia
Taso: A

Maskotin kodin sisustaminen

Maskotin kodin sisustaminen

Maskotin tarina jatkuu. Koti on nyt valmis, mutta millaista siellä on sisällä? Mitä huonekaluja talossa voisi olla? Mitä maskotti haluaa tehdä omassa kodissaan? Tykkääkö maskottisi kokkailla vai vaan oleskella?

Kerhonohjaaja juttelee, saduttaa lapsia maskottien kodeista. Omat maskotit ovat mukana keskusteluhetkessä. Mikäli ohjaajia on kaksi, toinen voi kirjoittaa lasten tarinoita ylös. Yhteinen loru jatkuu nyt lasten omilla tarinoilla.

Tässä tehtävässä sisustamme maskotin talon sen mielipuuhan mukaan. Puupalikoista ja jäätelötikuista voit rakentaa erilaisia huonekaluja. Muovisista pullonkorkeista tuunaat mukeja ja lautasia. Maalaa huonekalut värikkäiksi.

Pyydä aikuiselta apua sahan käytössä.

Tee näin

  1. Askartele puupalikoista, jäätelötikuista ja pullonkorkeista tuoleja, pöytiä ja hyllyjä. Sahaa luonnonpuusta tai puurimasta sopivan kokoisia palikoita. Maalaa ne värikkäiksi eri värisillä maaleilla.
  2. Leikkaa kankaasta verhot, liimaa kankaan kapeampi yläreuna kiinni grillitikkuun ja liimaa verhotanko kiinni tolppien väliin.
  3. Valmista astioita muovisista pullonkorkeista. Koristele astiat helmillä tai värikkäällä teipillä.
  4. Keksi maskotille jokin outo vempain ja rakenna se kierrätysmateriaaleista. Mitä maskotti voi tehdä vempaimella?

Pohdittavaksi

Mitä kaikkea sinä tarvitset kotona? Mikä omistamasi tavara on sinulle tärkein, mitä ilman et voisi elää? Miksi? Mistä tavarasta voisit luopua? Miksi?