5. Käsityö ja teknologia
Taso: A

Maskotin pehmeä kesäpesä

Maskotin pehmeä kesäpesä

Maskotilla on nyt värikäs koti huonekaluineen. Pikku maskotit pitävät pehmeistä, värikkäistä ja pörröisistä lepopaikoista. Tehdään maskoteille sellainen!

Tässä tehtävässä opetellaan tekemään lankatupsuja pelkästään langan ja sormien avulla. Voit tehdä jäätelötuutin muotoisen majan tai pehmeän tupsumaton. Hillopurkin kannen kokoinen matto on sopivan kokoinen.

Tehtävän tekemisen jälkeen lapset saavat leikkiä maskotilla ja pehmeällä pesällä. Kerhonohjaaja juttelee, saduttaa lapsia mukavasta tekemisestä. Pohdintatehtäviä voidaan käydä läpi leikin lomassa. Mikäli ohjaajia on kaksi, toinen voi kirjoittaa lasten tarinoita ylös. Yhteinen loru jatkuu nyt lasten omilla tarinoilla.

Tee näin

  1. Kieritä reippaasti lankaa kämmenesi ympärille, varo kierittämästä liian tiukalle.
  2. Vedä lankavyyhti varovasti pois kämmenen ympäriltä, kun lankakerros on noin 3–5 cm paksu. Voit tehdä pienemmän tupsun kierittämällä lankaa kahden sormen ympärille ja isomman neljän sormen ympärille.
  3. Solmi lankavyyhti kiinni keskeltä ja kiristä.
  4. Leikkaa lankavyyhdin päät auki ja pörrötä tupsu pörröiseksi.
  5. Voit trimmata tupsun tasaiseksi saksilla.
  6. Jos teet jäätelötötteröpesän liimaa kartonkipala mukin suuaukon peitoksi. Leikkaa pois reunoilta yli tuleva kartonki. Maalaa muki. Leikkaa mukiin oviaukko, jotta maskotti voi mennä sisälle piiloon. Liimaa tupsu tai kaksi mukin päälle.
  7. Jos teet tupsumaton, tarvitset 3–5 tupsua. Ompele tai sido tupsut kiinni toisiinsa tupsun sidontanarujen avulla.

Pohdittavaksi

Meillä kaikilla on varmasti paikka, jossa voimme olla rauhassa ja rentoutua. Mikä on sinun lempipaikkasi?