6. Leikki ja liikunta
Taso: B

Small bump

Small bump

Tässä tehtävässä harjoitellaan musiikin kuuntelua, rymin pitämistä ja yhdessä tekemistä. Käsillä tehtävä liike muistuttaa myös hyvin paljon kuoroa johtavan kapellimestarin neljän iskun liikettä.

Tarvikkeet

Tee näin

  1. Muodostakaa piiri.
  2. Läpäyttäkää ensin kädet omiin reisiin. Sitten rinnan kohdalla omat kädet yhteen. Sitten vieruskaverien käsien kanssa. Neljännellä kerralla omat kädet pään yläpuolella yhteen. Aloittakaa alusta. Tehkää tätä, kunnes se sujuu jokaiselta ilman taukoja.
  3. Seuraavana voit laittaa musiikin taustalle. Ed Sheeran:in kappaleessa Small Bump on hyvä rytmi ja se on mukavanrauhallinen biisi tähän leikkiin. Jos sen rytmiin on haastavaa mennä, voit valita kappaleen, jossa on hitaampi rytmi.
  4. Kun jokainen saa rytmistä kiinni, voit nyt jättää jonkin läpsyn pois, pitää yhden iskun tauon. Muuten liike jatkuu samana. Lapsien on tarkoitus matkia.
  5. Kun jokainen osaa jättää ko. iskun pois, voitte palata takaisin neljän iskun läpsyihin. 
  6. Halutessanne, voitte tehdä kierroksen, jossa jokainen saa mahdollisuuden jättää jonkin iskun pois. Omalla vuorolla ei ole pakko tätä tehdä. Ohjaajana voit myös auttaa.

Pohdittavaksi

Oliko rytmin pitäminen helppoa? Harrastatko itse jotakin musiikkiin liittyvää?