6. Leikki ja liikunta
Taso: B

Mummo – Metsästäjä – leijona

Mummo – Metsästäjä – leijona

Tiedät varmaan miten kivi - paperi - sakset peli toimii? Tämä menee samalla kaavalla, mutta pelataan ryhmässä. Hauska ja kiva energiaa purkava leikki tekemisen tauottamiseen!

Tee näin

Ryhmän koko: - 

Kohderyhmä

Kesto: n. 10min 

Tarvikkeet: - 

 

Tämä toimii samalla tavalla kuin kivi – paperi – sakset. Mummo voittaa metsästäjän. Metsästäjä voittaa leijonan. Leijona voittaa mummon. Kun valitsette mummon, nyrpistäkää nenää ja tehkää sormella ja sanokaa soo soo. Kun valitsette metsästäjän, katsokaa vihaisesti ja ottakaa käteen pyssy sekä huutakaa ”PUM”. Kun valitsette Leijonan, niin laittakaa kädet korvienne yläpuolelle ja huutakaa ”ROAARR”. 

 

Nyt peli voi alkaa. Jaa ryhmä kahteen osaan. Kumpikin ryhmä keskustelevat yhdessä ja valitsevat, minkä näistä kolmesta valitsevat. Menkää kahteen riviin, kasvokkain vastakkaisen ryhmänne kanssa. Kun lasket kolmeen, joukkueet paljastavat valitsemansa hahmon.  

 

Vinkki! Jos on tarpeeksi tilaa, piirtäkää maahan jonkin matkan päähän viiva. Voittaja ryhmä voi yrittää saada häviäjä ryhmän kiinni. Jos häviäjä ryhmä pääsee omalle viivalle asti, peli jatkuu. Kuitenkin jos yksi jäsen voittaja ryhmästä saa kosketettua edes yhtä häviäjä ryhmän jäsentä, hän vaihtaa puolta. Peli päättyy, kun toisessa ryhmässä ei ole ketään jäljellä. 

Pohdittavaksi

Kuinka helposti pystyitte päättämään oman hahmon?