4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Ruokaillessa kannattaa noudattaa säännöllistä ateriarytmiä. Lämpimän aterian syöminen on tärkeää. Ruoka maistuu ja vatsa täyttyy paremmin. Ruualla jaksaa seuraavaan ateriaan asti.
Monipuolisesti kasviksia syövät pysyvät terveempinä. Lautasmalli auttaa annostelemaan terveellistä ruokaa. Lautasmallissa puolet lautasellisesta koostuu raasteista, salaatista tai kypsennetyistä kasviksista. Yksi neljäsosa koostuu perunasta, riisistä, pastasta tai vastaavasta hiilihydraatin lähteestä. Viimeinen neljäsosa muodostuu lihasta tai kasvisruokavaliossa lihaa korvaavasta proteiinin lähteestä kuten pavuista, linsseistä, herneistä tai soijatuotteista.
Aikaisemmalla kerhokerralla puhuttiin sekasyöjästä. Muistatko, mikä tai millainen on sekasyöjä?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki