4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Raejuusto-porkkanatäytteiset pinaattiletut

Raejuusto-porkkanatäytteiset pinaattiletut

Monissa kouluissa on jo viikoittainen kasvisruokapäivä. Samaa ideaa voisi kokeilla myös kotona! Mitä jos jokainen perheenjäsen saisi vuorollaan päättää ruoassa käytettävät kasvikset? Kasvisruoka on parhaimmillaan maukasta, edullista ja näppärästi valmistuvaa arkiruokaa. Tuttuja reseptejä voi myös tuunata, kuten tässä tehtävässä. 

Tee näin

Pinaattiletut (8-10 isoa lettua tai noin 25 pientä ohukaista)

Resepti sopii kasvisruokailijalle, joka syö maitotuotteita ja kananmunaa.

Pinaattiletut

  • 150 g pakastepinaattia
  • 5 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • ¼ dl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen

Porkkana-raejuustotäyte:

  • 2 isoa porkkanaa
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 200 g raejuustoa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Tarjoiluun:

sokeroitua puolukkaa

  1. Sulata pinaatti.
  2. Sekoita maito, vehnäjauhot ja kananmunat keskenään. Lisää öljy, suola ja pinaatti. Anna taikinan turvota hetki.
  3. Paista taikinasta rasvassa kuumalla pannulla ohuita lettuja.
  4. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienolla terällä. Hienonna basilika. Sekoita basilika ja raejuusto porkkanaraasteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte lettujen päälle ja rullaa pötköksi. Tarjoile pinaattiletut sokeroitujen puolukoiden kanssa.

Pohdittavaksi

Jutelkaa kerhossa, mitä muita kasvisruokia syötte usein.