4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja kermaviilikastike

Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja kermaviilikastike

Nämä taitavat olla helpoimmat kasvispihvit ikinä! Tarvitset vain neljä raaka-ainetta ja ohukaispannun. Paistaminen voi sitten ollakin vähän kimurantimpi juttu. Kokeilemalla se selviää!

Vinkki! Anna pihvien paistua kaikessa rauhassa niitä sorkkimatta. Vasta kun pohja on paistunut ja ruskistunut kunnolla, käännä pihvit. Ohut metallilasta on tässä kätevä.

Tee näin

Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja kermaviilikastike (10 kpl)

Resepti on gluteeniton ja sopii kasvisruokailijalle, joka syö maitotuotteita ja kanamunaa.

  • 300-400 g (1 kpl) kesäkurpitsaa
  • 200 g halloumijuustoa
  • 1 kananmuna
  • ½ ruukku basilikaa
  • rypsiöljyä paistamiseen

Kermaviilikastike:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kpl limetin raastettu kuori ja mehu
  • ½ ruukku basilikaa
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:

  • salaattia
  1. Laita halloumi likoamaan kylmään veteen noin 20 minuutiksi. Hienonna basilika.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua pihvien teon ajan.
  3. Raasta kesäkurpitsa ja purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Raasta myös halloumi.
  4. Sekoita raasteet kulhossa kanamunan ja basilikan kanssa.
  5. Paista ohukaispannulla öljyssä miedolla lämmöllä pieniä pihvejä. Anna pihvien ruskistua rauhassa molemmin puolin.
  6. Tarjoile kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.

Pohdittavaksi

Millaisia muita kasvispihvejä olet maistanut?