4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kaurajauhiksella täytetyt salaattiveneet

Kaurajauhiksella täytetyt salaattiveneet

Kasvisruokabuumi on kiihdyttänyt myös uusien keksintöjen tuloa markkinoille. Kauppojen hyllyille on ilmestynyt paljon uusia tuotteita, joissa raaka-aineena on käytetty kotimaista härkäpapua, hernettä ja kauraa.

Tee näin

Kaurajauhiksella täytetyt salaattiveneet (4-6 annosta)

Resepti on maidoton ja vegaaninen.

Maustekastike:

  • 1 limen mehu
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl ruokosokeria

Täyte:

  • 225 g kaurajauhista
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 kevätsipulin vartta
  • 200 g kirsikkatomaatteja

Tarjoiluun:

  • rapeita salaatinlehtiä, esim. sydänsalaattia, amerikansalaattia tai romainea
  • tuoretta chiliä
  • tuoretta korianteria
  1. Sekoita maustekastikkeen ainekset yhteen.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää kaurajauhis. Paista hetki miedolla lämmöllä ja lisää sitten mausteet. Anna seoksen paistua rapeaksi.
  3. Hienonna kevätsipuli ja halkaise tomaatit. Lisää ne pannulle yhdessä maustekastikkeen kanssa ja anna kiehua, kunnes kastike on imeytynyt ja tomaatit pehmenneet hiukan.
  4. Tarjoile kastike salaatinlehdiltä tuoreen chilin ja korianterin kanssa.

Pohdittavaksi

Oletko aiemmin käyttänyt nyhtökauraa, härkistä tai kaurajauhista?