4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Paahdettu juustoleipä

Paahdettu juustoleipä

Lämmin voileipä salaatin kanssa on mainio ruokaisampi välipala. Ei haittaa, vaikka leipä olisi jo hiukan kuivahtanut, sillä paahdettaessa leipä nuorenee hetkeksi. Tässä ohjeessa leivän päälle tehdään tahna aurinkokuivatuista tomaateista ja juustosta. Napsauta uuni päälle, valmista tahna, väsää leivät kasaan ja paahda, kunnes juusto sulaa!

Tee näin

Paahdettu juustoleipä (6 annosta)

Resepti sopii kasvisruokailijalle, joka syö maitotuotteita.

Täyte:

  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • ½ dl parmesaanijuustoa raastettuna (tai emmentaljuustomurua)

Lisäksi:

  • 6 viipaletta täysjyväleipää tai maalaisleipää
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 150 g mozzarellajuustoa
  • tuoretta basilikaa
  • salaattia
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit sauvasekoittimella tahnaksi. Jos tahna tuntuu liian paksulta, lisää loraus kylmää vettä.
  3. Raasta juusto ja lisää tomaattitahnan joukkoon.  
  4. Leikkaa maalaisleivästä ohuet, pitkät siivut. Nosta leipäsiivut uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise leipien pintaan vähän öljyä.
  5. Valuta neste pois mozzarellajuustosta ja revi se käsin pieniksi paloiksi.
  6. Levitä tomaattitahna leiville ja lisää sinne tänne mozzarellajuuston paloja. Paahda leipiä uunin ylätasolla noin 8-10 minuuttia ja tarjoile lämpiminä tuoreella basilikalla maustetun salaatin kera.

Pohdittavaksi

Mitä muita hyviä välipaloja kasviksista voi valmistaa?