4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Tuorepuuro

Tuorepuuro

Huomenna retkelle? Oletko matkaamassa paikkaan, jossa tulen tekeminen ei ole mahdollista. Valmistele jo illalla itsellesi mukaan maistuva ja kuitupitoinen tuorepuuro. Puuroa ei keitetä, vaan kaurahiutaleet sekoitetaan esimerkiksi maitoon ja jogurttiin, joten niiden pehmentyminen vie aikaa ja siksi puuro on hyvä laittaa yöksi jääkaappiin turpoamaan. Makeat marjat tai hillo viimeistelevät nopean retkievään, joka on helppo nauttia vaikka metsäretkellä.

Tee näin

Tuorepuuro (1 annos)

Tuorepuuron voi koota itselle mieluisista aineksista. Perusmittakaava tuorepuuron valmistamiseen on seuraava:

1 DL KAURA HIUTALEITA

1 DL NESTETTÄ Esimerkiksi maitoa, piimää, kasvisjuomaa tai vettä

1 DL MASSAA Esimerkiksi jogurttia, rahkaa, raejuustoa, banaania tai marjoja

1 RKL MAKUA Esimerkiksi kaakaojauhetta, hunajaa tai pähkinärouhetta

Tässä esimerkkiohje tuorepuuron valmistamiseen

1 dl kaurahiutaleita

1 dl maitoa

1 dl jogurttia

1 rkl hunajaa

½ tl kardemummaa

Kourallinen marjoja valmiin puuron päälle

 

1. Tuorepuuron valmistus käy niinkin yksinkertaisesti kuin että sekoitetaan kaikki tarvittavat aineet eli kaurahiutaleet, maito ja jogurtti. Maustetaan seos hunajalla ja ripauksella kardemummaa ja sekoitetaan. Kun kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin, laitetaan se yöksi jääkaappiin tekeytymään.

2. Seuraavana päivänä puuro on valmis ja sen voi ottaa mukaansa vaikkapa mustikkametsään. Ota mukaan tai kerää puuron päälle vielä kourallinen marjoja ja nauti.

Pohdittavaksi

Millaisia erilaisia puuroja tiedät? Mitä kaikkia niistä olet maistanut ja mikä on suosikkisi?