4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Eväsleipä

Eväsleipä

Lähtiessäsi retkelle, sinua koskee myös erilaiset vastuut. Luontoa, jossa liikut, tulee kunnioittaa eikä sille saa aiheutua tuhoa tai harmia ihmisen toimesta. Pyri siis jättämään retkeilykohteesi sellaiseksi kuin se oli sinne saapuessasi. Tämä koskee myös esimerkiksi kaikkea, mitä toi mukanasi retkelle. Jos maistuvasta eväsleivästä jäi tyhjä kääre tai jokin muu roska, pakkaa se myös mukaan reppuusi ja vie kotiin roskikseen. Eli vie mukanasi kaikki, mitä toitkin mukanasi. Eikä haitaksi ole, jos törmäät jonkun muun roskaan luonnossa, poimia sitä myös matkaasi ja toimittaa sinne, minne se kuuluu.

Tee näin

Eväsleipä (1kpl)

1 evässämpylä

1 kananmuna

1 kpl kalkkunaleikkelettä

muutama salaatin lehti

muutama viipale paprikaa

margariinia

1. Aloita paistamalla kananmuna. Laita paistinpannu liedelle lämpenemään. Kun pannu alkaa olla kuuma, laita sille nokare margariinia. Riko kananmuna pannulle. Kun kananmuna alkaa näyttää hyytyneeltä, voi kääntää sen paistinlastan avulla ja paistaa myös toiselta puolelta. Kananmuna kypsyy nopeasti, joten varo, ettei se pala. Voit myös kääntää lieden lämpötilaa pienemmälle.

2. Leikkaa leikkuulaudalla paprikasta muutama rinkula/siivu.

4. Halkaise sämpylä veitsellä, jos se ei ole valmiiksi halkaistu. Voitele kummatkin sämpylän halkaistut sisäpinnat margariinilla.

5. Kokoa eväsleipä eli laita voidellun sämpylän alapuolikkaan päälle salaatti, paistettu kananmuna, kalkkunaviipale ja paprika. Aseta sämpylän päälipala koko komeuden päälle. Pakkaa leipä esimerkiksi eväslaatikkoon ja nautiskele vaikkapa kannon nokassa istuskellen.

Pohdittavaksi

Oletko retkeillyt paljon? Millaisia eväitä sinulla on ollut mukanasi?