3. Eläimet
Taso: A

Mesijengin superpurtava

Mesijengin superpurtava

Hunaja on jännittävä raaka-aine. Sen väri ja maku vaihtelevat paljon riippuen siitä, mistä kukista mehiläiset ovat mettä keränneet. Maku voi vaihdella hyvin miedosta voimakkaaseen. Myös värierot ovat suuria. Tässä tehtävässä maistellaan hunajaa erilaisten raaka-aineiden kanssa ja pohditaan, miten hunaja vaikuttaa niiden makuun. 

Tee näin

Mesijengin superpurtava

Varatkaa aineksia niin, että jokainen kerholainen saa maistaa kaikki makuparit.

1. Kuori ja viipaloi porkkana. Leikkaa ruisleipä paloiksi.

2. Laita kaikki maisteltavat kulhoihin tai yhdelle isolle lautaselle.

3. Jos hunaja on rakenteeltaan kovaa, pehmennä hunajaa miedolla teholla mikrossa tai hellalla kattilassa. Juoksevaa tai pehmeää hunajaa ei tarvitse pehmittää.

4. Dippailkaa eri raaka-aineita hunajaan ja pohtikaa yhdessä, mikä maku on paras. 

Pohdittavaksi

Selvitä mitä tarkoittaa lajihunaja.