4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Vegaaniset kesäkurpitsamokkapalat

Vegaaniset kesäkurpitsamokkapalat

Jollekin tietylle asiakasryhmälle valmistettu tuote voi olla niin kysytty, että siitä tuleekin yrityksen myydyin juttu! Tällainen voi olla esimerkiksi herkku, jota kaikki he, jotka eivät voi juoda maitoa haluaisivat.

Tee näin

Vegaaniset kesäkurpitsamokkapalat (12 palaa)
 
1 dl kesäkurpitsaa raastettuna
1 dl vahvaa kahvia
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
2 dl kaurajuomaa
50 g maidotonta margariinia
 
Kuorrute:
4½ dl (300 g) tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl maidotonta margariinia
4 rkl vahvaa kahvia
Koristeluun:
kesäkurpitsalastuja
pähkinärouhetta
 
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Höylää kesäkurpitsasta lastuja leivosten koristelua varten ja raasta 1 dl taikinaa varten.
3. Valmista kahvi, ota sivuun kuorrutteeseen tarvittava määrä ja sulata margariini.
4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sihtaa joukkoon kaakaojauhe
ja sekoita huolellisesti.
5. Yhdistä kahvi, kaurajuoma, margariini ja kesäkurpitsaraaste. Kääntele kuivat aineet
nesteeseen liikaa sekoittamatta.
6. Vuoraa uunivuoka (noin 28×28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista
uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia.
7. Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrute. Laita tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon.
Lisää kahvia vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan. Lisää sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi.
8. Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottelen pinnalle pähkinärouhetta.
9. Leikkaa annospaloiksi ja koristele kesäkurpitsalastuilla.
 
 

Pohdittavaksi

Erilaiset ruokavaliot voivat antaa hyviä ideoita herkkuyrittäjän valikoimaan. Tiedätkö sinä,
mitä munaton, vegaaninen, laktoositon tai gluteeniton ruokavalio tarkoittaa?