4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Mustikkainen pannupulla

Mustikkainen pannupulla

Hintojen laskeminen kannattaa opetella heti yrittäjyyden alkutaipaleella, sillä oikein hinnoiteltu tuote pitää yrityksen kannattavana ja asiakkaat tyytyväisinä. Resepteissä hintojen laskemista helpottaa, kun ainemäärät on ilmoitettu grammoina.

Tee näin

Mustikkainen pannupulla (15 palaa)
 
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 dl (85 g) sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 (60 g) kananmuna
10–11 dl (700 g) vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna
6 dl (300 g) pakastemustikoita
 
Muruseos:
75 g voita
1 ½ dl (130 g) sokeria
1 dl (65 g) vehnäjauhoja
1 dl (35 g) kaurahiutaleita
 
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
2. Lisää sokeri, kardemumma, suola, muna ja voi. Sekoita. Lisää vehnäjauhot vähitellen
taikinaan, taikinan kuuluu jäädä löysäksi.
3. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele tasaiseksi levyksi.
Anna kohota liinan alla ½ h. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
4. Levitä puoliksi sulaneet mustikat kohonneen taikinan päälle. Sulata muruseoksen
voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Murustele seos mustikoiden päälle.
5. Paista uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
6. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.
 

Pohdittavaksi

Laskekaa Mustikkaisen pannupullan hinta. Apuna voit käyttää TOP-tehtävää https://www.toptehtavat.fi/task/view/20066/laskin-kayttoon-mita-leivos-maksaa