4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Mansikkapirtelö

Mansikkapirtelö

Tutussakin tuotteessa voi olla jokin pieni jippo, jolla se erottuu muiden yrittäjien ja kilpailijoiden tuotteista. Tässä ohjeessa se on lasin reunaan tehtävä herkullinen ja näyttävä koristelu. 

Tee näin

Mansikkapirtelö (4–6 annosta)
 
½ l (200 g) vaniljajäätelöä
5 dl maitoa
400 g mansikoita (pakaste)
 
Koristeluun:
noin 100 g valkosuklaata
strösseleitä
 
1. Sulata valkosuklaa pienellä teholla mikrossa tai vesihauteessa. Levitä sula suklaa
lasien reunoihin esimerkiksi pienellä nuolijalla, lusikalla tai dippaamalla lasin reuna
suklaaseen.
2. Ripottele sulan valkosuklaan päälle haluamiasi koristeita. Nosta lasit sivuun odottamaan.
3. Mittaa vaniljajäätelö, maito ja mansikat tehosekoittimen kulhoon ja soseuta pirtelöksi.
4. Kaada mansikkapirtelö koristeltuihin laseihin, lisää pillit ja nauti heti.
 

Pohdittavaksi

Miten voisit muunnella helposti pirtelöstä aivan muun makuisen?