4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Myslipatukka

Myslipatukka

Myslipatukka on terveellinen ja houkutteleva herkku. Patukan kaunis pakkaus voi itsessään houkutella ostamaan! Myslipatukka sopii nimipäivälahjaksi, pieneksi yllätykseksi tai lahjaksi.

Tee näin

Myslipatukka (12 kpl)
 
50 g voita
1 dl vaaleaa siirappia (tai hunajaa)
5 dl kaurahiutaleita
1 dl marjajauhetta (esim. puolukka)
1 dl pähkinärouhetta
2 kananmunaa
 
Koristelu:
100–200 g suklaata
marjajauhetta
pähkinärouhetta
 
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Mittaa voi ja siirappi kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes voi sulaa.
3. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Kaada päälle voi-siirappiseos ja sekoita.
4. Lisää munat ja sekoita.
5. Vuoraa uunivuoka (15 cm × 25 cm) leivinpaperilla. Painele taikina tiiviisti ja tasaisesti
vuokaan. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes taikina kypsyy ja ruskistuu hiukan.
6. Anna jäähtyä. Leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi, patukan muotoisiksi
paloiksi.
7. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla teholla mikrossa ja koristele patukoiden
pinta suklaalla, marjajauheella ja pähkinärouheella. Anna jähmettyä kylmässä.
8. Pakkaa patukat kauniisti sopivaa pakkausmateriaalia hyödyntäen.
 
 

Pohdittavaksi

Miten myslipatukan voisi pakata kauniisti?