Oletko jo maistanut kaurasta valmistettua juomaa tai jogurttia? Kaura on todellinen voimavilja ja suomalainen superruoka, josta kehitellään koko ajan uusia juttuja! Kaurasta valmistetut tuotteet sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan. Ja mikä parasta, kaura maistuu erinomaiselta!
Kaura sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä ohran, vehnän tai rukiin tapaan se ei sisällä gluteenia. Gluteenittoman kauran tuotannon aikana huolehditaan, ettei siihen pääse jäämiä muista viljoista.
Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola, kananmuna ja rypsiöljy. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa lettujen täytteet.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rypsiöljy paistinapannulla. Lisää sipulit ja jauheliha. Ruskista jauheliha huolella. Mausta tomaattipyreellä, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ranskankerma ja salaatti tarjolle.
Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Kun voi on sulanut ja sen vaahto alkaa laskeutua, kaada pannulle kauhallinen taikinaa. (n.1 dl)
Paista letut molemmin puolin ruskean rapeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa.
Täytä letut tortillojen tapaan jauhelihalla, tomaatilla, salaatilla ja ranskakermalla.