4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kauralettutortillat

Kauralettutortillat
Oletko jo maistanut kaurasta valmistettua juomaa tai jogurttia? Kaura on todellinen voimavilja ja suomalainen superruoka, josta kehitellään koko ajan uusia juttuja! Kaurasta valmistetut tuotteet sopivat hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan. Ja mikä parasta, kaura maistuu erinomaiselta!
 
Kaura sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä ohran, vehnän tai rukiin tapaan se ei sisällä gluteenia. Gluteenittoman kauran tuotannon aikana huolehditaan, ettei siihen pääse jäämiä muista viljoista.

Tee näin

Kauraletut (8 isoa tai 20 pientä lettua)

  • 5 dl kaurajuomaa tai maitoa
  • 3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • ¼ dl rypsiöljyä

Paistamiseen:

  • voita (tai rypsiöljyä)

Täytteet:

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 100 g kirsikkatomaatteja             
  • ranskankermaa
  • salaattia
  1. Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola, kananmuna ja rypsiöljy. Anna taikinan turvota noin 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa lettujen täytteet.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rypsiöljy paistinapannulla. Lisää sipulit ja jauheliha. Ruskista jauheliha huolella. Mausta tomaattipyreellä, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.

Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ranskankerma ja salaatti tarjolle.

  1. Kuumenna paistinpannulla nokare voita. Kun voi on sulanut ja sen vaahto alkaa laskeutua, kaada pannulle kauhallinen taikinaa. (n.1 dl)
  2. Paista letut molemmin puolin ruskean rapeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa.
  3. Täytä letut tortillojen tapaan jauhelihalla, tomaatilla, salaatilla ja ranskakermalla.
 
 
 

Pohdittavaksi

Mitä kauratuotteita tiedät?