4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Herne-pinaattiohratto

Herne-pinaattiohratto

Riisi on meille kaikille tuttu, mutta mitä jos korvattaisiinkin se ohralla? Ohrahelmet ja rikotut suurimot kypsyvät nopeasti ja ovat maukkaita ja pehmeän makuisia. Niitä on helppo valmistaa ja maustaa eri tavoin.

Tässä tehtävässä käytetään ohrahemiä ja kokataan ohratto, eli kuuluisan italialaisen riisiruoan, risoton serkku. Ohrahelmistä voit kokkailla muitakin suolaisia puuroja.

Tee näin

Herne-pinaattiohratto (4 annosta)

  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl ohrahelmiä
  • 8 dl kasvislientä
  • 100 g pakastepinaattia
  • 100 g pakasteherneitä
  • 1 dl mustaleima emmentalia tai parmesaanijuustoa
  • 2 rkl voita
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa)

Tarjoiluun:

  • juustoraastetta
  • tuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa
  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä muutama minuutti keskilämmöllä laakeassa kattilassa rypsiöljyn kanssa. Lisää ohra ja paista käännellen, kunnes se muuttuu hieman läpikuultavaksi.
  2. Kuumenna kasvisliemi kasarissa. Lisää kuumaa lientä ohran joukkoon kauhallinen kerrallaan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt.
  3. Kypsennä keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Kun ohra on kypsää, lisää pinaatti ja herneet.
  4. Raasta juusto. Viimeistele ohratto raastetulla juustolla ja voilla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Muista, että liemet ja juusto ovat valmiiksi suolaisia.
  5. Valmis ohratto on ihanan löysää ja valuvaa, niin kuin oikein valmistettu risottokin.

Pohdittavaksi

Oletko syönyt suolaisia puuroja?