4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kaurakeksileivokset

Kaurakeksileivokset

Kauralastut ovat nopeita ja helppoja tehdä ja ne maistuvat pienille ja isommillekin herkkusuille. Käyttämällä reseptissä gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoja, ne sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

Tuunaa keksit herkkuleivosten muotoon rahkan ja tuoreiden marjojen avulla.

Tee näin

Kaurakeksileivokset (24 keksiä eli 12 leivosta)

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 kpl kananmuna

Täytteet:

  • 2 prk (400 g) maustettua rahkaa, esim. mansikka
  • tuoreita marjoja
  1. Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
  2. Yhdistä kuivat aineet, lisää voisula ja lopuksi muna.  Sekoita taikina tasaiseksi haarukalla.
  3. Nostele teelusikalla taikinasta 1 tl:n kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa, paista enintään 4-5 kpl yhdellä kertaa. Levitä toinen satsi valmiiksi sillä aikaa, kun toiset paistuvat.
  4. Kypsennä uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valitse kaksi samankokoista keksiä ja rakenna niistä leivos rahkan ja marjojen avulla. Nauti heti, ettei keksi ehdi vettyä!

Vinkki! Voit tarjota kauralastuja myös sellaisenaan tai jäätelöannoksen koristeena.

Pohdittavaksi

Mitä muita herkkuja kaurasta voisi valmistaa?