5. Käsityö ja teknologia
Taso: A

Metsän eläimet kävyistä

Metsän eläimet kävyistä

Aika: 30 - 60 minuuttia

Taitotaso: * (helppo)

Pienet ja pörröiset metsän eläimet syntyvät kävyistä ja langasta. Anna mielikuvituksesi laukata! Mitä kaikkia eläimiä Suomen metsissä asustaa? Valitse ainakin yksi eläin, jonka väriä, muotoja ja erityispiirteitä voit tutkailla. Valmistakaa kerholaisten kanssa yhdessä monta erilaista metsän eläintä. Järjestäkää eläimille ja itsellenne juhlat lähiluonnossa.

Käpyjä kannattaa kerätä talteen jo syksyllä. Kerää erilaisia ja kokoisia käpyjä, niin voit valmistaa erilaisia eläimiä. Tutki miten erilaisia eri puiden kävyt ovatkaan, toiset ovat suuria ja toiset ihan pikkuriikkisiä.

Tee näin

  1. Aloita miettimällä minkä eläimen haluat tehdä.
  2. Valitse sopivan kokoinen käpy vartaloksi ja eläimen väritykseen sopivat langat.
  3. Valmista tupsu eläimen pääksi. Kieritä villalankaa kahden vessapaperihylsyn ympärille. Mitä enemmän lankaa kierität paperihylsyjen ympärille, sitä muhkeampi tupsusta tulee. Jos haluat pienemmän tupsun, litistä hylsyjä ohuemmaksi.
  4. Sido kiinnistyslanka tiukasti kahden paperihylsyn väliin. Leikkaa kieritetty lankanippu auki molempien paperihylsyjen sivuista. Käytännössä lankanippu on sidottu keskeltä ja tupsulankojen pitäisi olla suunnilleen saman pituisia.
  5. Tupsu on nyt valmis, voit leikata tupsua tasaisemmaksi.
  6. Liimaa tupsu kiinni käpyyn.
  7. Leikkaa huovasta korvat, silmät, sarvet, tassut tai siivet. Liimaa osat kiinni päähän ja vartaloon.

Pohdittavaksi

Mitä eläimiä Suomen luonnossa asuu? Mitä tarkoittaa peto- tai saaliseläin?