5. Käsityö ja teknologia
Taso: B

Magneettinen muistitaulu

Magneettinen muistitaulu

Muistitaulut ovat yleensä tylsiä ja värittömiä, ja tämän tehtävän tarkoituksena onkin tehdä muistitaulusta kaunis elementti, joka sopii kodin sisustukseen.

Magneettimaaleilla voit helposti tehdä mistä tahansa pinnasta magneettitaulun, johon voi kiinnittää muistilappuja tai vaikka piirtää kuvia. Maali on yleensä mustaa, mutta sen päälle on helppo maalata vesiohenteisilla väreillä.

Tee näin

1. Avaa kehykset ja puhdista maalattava pinta liasta ja pölystä. Sekoita maali esim. puutikulla hyvin ennen maalausta.

2. Maalaa kehysten taustat ohentamattomalla magneettimaalilla. Anna kuivua vähintään 2 tuntia ennen toisen maalikerroksen maalaamista.

3. Maalaa sitten toiseen kertaan ja anna kuivua. Voit maalata tauluun vielä useamman kerroksen halutusta tehosta riippuen. Jos haluat värikkään muistitaulun, voi sen päälle maalata vielä värillisellä sisämaalilla 1-2 kertaa.

4. Kun maalauspinnat ovat kuivuneet, laita kehyksen raamit takaisin paikoilleen. Suunnittele magneettikehyksistä hauska kokonaisuus seinälle tai pöydälle. 

Pohdittavaksi

Mieti ripustatko kaikki taulut suoraan riviin, ripotteletko tauluja sinne tänne vai muodostatko niistä kenties jonkin kuvion?