5. Käsityö ja teknologia
Taso: B

Luonnonmateriaaleista sisustuselementeiksi

Luonnonmateriaaleista sisustuselementeiksi

Miten voisit piristää huoneesi ilmettä ilman että sinun täytyy sisustaa koko huonetta uudelleen? Mistä hankkisit materiaaleja jotka näyttävät mielenkiintoisilta ja kestävät esimerkiksi maalaamista? Mitäpä jos tekisit retken lähimetsään tai puistoon ja etsisit materiaaleja sieltä?

Tee näin

1. Löydettyäsi mieluisat materiaalit, voit aloittaa niiden tuunauksen. Aloita valitsemalla sopivan värinen maali. Pohdi tarkoin valitsemaasi väriä, sopiiko se huoneeseesi ja kotisi muuhun ympäristöön? Mitkä olisivat neutraaleja somistusvärejä?

2. Levitä itsellesi suoja-alusta vanhoista sanomalehdistä ja aseta maalattavat materiaalit sille. Aloita maalaus yhdestä ja sen kuivuttua, siirry seuraavaan. Voit tarkistaa kuivumisajan maalipurkin reunasta. Materiaalien kuivuessa, suunnittele paperille piirtäen millaisen asetelman niistä saisi aikaiseksi.

3. Kun sommitelma on valmis, voit asettaa ruukunpohjalle joko käpyjä tai kiviä, niin että ne peittävä reilusti ruukun puolivälin. Asettele maalatut oksat nyt ruukkuun (paina ne aina pohjaan asti). Valitse asetelmalle hyvä paikka huoneestasi, paikka jossa se pääsee oikeuksiinsa. 

Pohdittavaksi

Mieti miten saisit asetelmaan lisävoimaa? Voisitko tehdä niistä jonkinlaisen taideteoksen seinällesi? Miten kiinnittäisit sen? Entä voisiko asetelmaan lisätä esimerkiksi valoja? Millaisia valoja voisit käyttää?