4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko on kotiruokien kestosuosikki, joka ei varmasti esittelyjä kaipaa. Yksinkertainen ruoka on helppo valmistaa, ja sitä on helppo muunnella haluamillaan lisukkeilla. Käytä erilaisia pastoja, kuorruta pinta juustolla tai sujauta sekaan kirsikkatomaatteja, sulatejuustoa, tuoreita yrttejä.

Tässä reseptissä laatikko valmistetaan ilman makaronien keittämistä.

Tee näin

Makaronilaatikko (6-8 annosta)

Esivalmistus: 15 minuuttia

Kypsennys: 45 minuuttia

Kokonaisaika: 60 minuuttia

  • 1 pussi (400 g) täysjyvämakaronia
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 100 g pakastesipulikuutioita
  • ¾ tl suolaa
  • ¾ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 2 tl kuivattua timjamia

Munamaito:

  • 3 kananmunaa
  • 8 dl kevytmaitoa
  • 1 tl suolaa

Pinnalle:

  • 2 dl juustoraastetta

Tarjoiluun:

  • ketsuppia

Lisäksi:

  • rypsiöljyä tai voita vuoan voiteluun
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele iso uunivuoka ja kaada makaronit sinne.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit joukkoon. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, paprikalla ja yrteillä. Kaada jauhelihaseos makaronien joukkoon ja sekoita hyvin.
  4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Ripottele juustoraaste pinnalle, kun laatikko on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Pohdittavaksi

Mikä ero on tavallisella ja täysjyvämakaronilla?