4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Palermon pasta

Palermon pasta

Palermon pasta on yksi kouluruokien suosikki, jonka alkuperä on Lahdessa. Ohje voitti kouluruokakilpailun vuosituhannen taitteessa. Klassikoiden tapaan ohjeesta on tehty monenlaisia versioita, joista tässä yksi. Pastassa maistuu broileri, kermainen currykastike ja rakuuna.

Tiesithän, että maksutonta kouluruokaa on Suomessa nautittu jo yli 70 vuotta!

Tee näin

Palermon pasta (6-8 annosta)

Esivalmistus: 20 minuuttia

Kypsennys: 40 minuuttia

Kokonaisaika: 60 minuuttia

Broileri:

  • 350 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 300 g täysjyvä kuviopastaa (esim. Cappelli)

Juustokastike:

  • 25 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä ja kanaliemikuutio
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 dl juustoraastetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele iso uunivuoka rypsiöljyllä tai voilla.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista broilerin suikaleet kevyesti. Mausta curryjauheella, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Siirrä broilerin fileesuikaleet uunivuokaan. Lisää joukkoon pasta.
  4. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna jauhojen kypsyä muutama minuutti. Älä ruskista.
  5. Lisää vesi pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää kanaliemikuutio, kerma, paprikajauhe ja rakuuna ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi juustoraaste.
  6. Sekoita kastike pastan ja broilerisuikaleiden joukkoon.
  7. Kypsennä uunin alatasolla 35-40 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua uunista ottamisen jälkeen.

Pohdittavaksi

Mitä muita uunissa valmistettuja pastaruokia tiedät?