4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Kukapa ei pitäisi mehevästä hampurilaisesta? Tämän reseptin kastike ja lisukkeet maistuvat sekä jauhelihapihvien, että kala- ja kasvispihvien kanssa.
Burgerien teko isommallekin porukalle onnistuu näillä vinkeillä:
1. Valmista burgerin täytteet aina ensin valmiiksi.
2. Paahda sitten sämpylät ja viimeisenä jauhelihapihvit / kalapihvit / kasvispihvit.
3. Kokoa burgerit linjastona: sämpylät riviin, valmiit täytteet nopeasti väliin, kuuma pihvi viimeisenä ja lopuksi kansi kiinni kevyesti painaen.
4. Isommalle joukolle valmistettaessa paahdetut sämpylät voi laittaa koriin/astiaan liinan alle odottamaan pihvien valmistumista. Siellä ne pysyvät lämpimänä.
Hampurilainen (4 annosta)
Esivalmistus: 25 minuuttia
Kypsennys: 10 minuuttia
Kokonaisaika: 40 minuuttia
Pikkelöity punasipuli:
Kermaviilikastike:
Jauhelihapihvit:
Lisäksi:
Erilaiset burgerit ovat todella suosittua ruokaa. Tutkikaa netistä, mikä on smash burger.
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki