4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Spagetti ja jauhelihakastike

Spagetti ja jauhelihakastike

Yli 40 prosenttia suomalaisista kertoo herkuttelevansa jauhelihakastikkeella 2-3 kertaa kuukaudessa. Jauhelihakastike onkin ruoka, jonka valmistaminen olisi hyvä osata. Se voi pelastaa sinut monta kertaa, kun nälkä on hurja ja ruoan pitää valmistua nopeasti.

Saat kastikkeeseen vaihtelua lisäämällä siihen kypsiä papuja, raastamalla joukkoon porkkanaa, maustamalla kastikkeen chilillä tai pehmentämällä tomaatin makua kermalla. Myös jauhelihan korvaamista jollain kasvipohjaisella vaihtoehdolla kannattaa kokeilla.

Tee näin

Spagetti ja jauhelihakastike (4 annosta)

Esivalmistus: 10 minuuttia

Kypsennys: 20 minuuttia

Kokonaisaika: 30 minuuttia

Jauhelihakastike:

  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 tlk (400 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1½ dl vettä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl sokeria

Lisäksi:

  • 300 g täysjyväspagettia
  • juustoraastetta
  • tuoretta basilikaa
  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit jauhelihan joukkoon ja jatka kypsennystä vielä muutama minuutti.
  4. Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi ja timjami. Anna kastikkeen kiehua, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  5. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi vesi pois ja kaada pasta kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja annostele lautasille.
  6. Tarjoa lisäkkeenä tuoretta basilikaa ja juustoraastetta.

Pohdittavaksi

Millainen jauhelihakastike on murukastike?