4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Yli 40 prosenttia suomalaisista kertoo herkuttelevansa jauhelihakastikkeella 2-3 kertaa kuukaudessa. Jauhelihakastike onkin ruoka, jonka valmistaminen olisi hyvä osata. Se voi pelastaa sinut monta kertaa, kun nälkä on hurja ja ruoan pitää valmistua nopeasti.
Saat kastikkeeseen vaihtelua lisäämällä siihen kypsiä papuja, raastamalla joukkoon porkkanaa, maustamalla kastikkeen chilillä tai pehmentämällä tomaatin makua kermalla. Myös jauhelihan korvaamista jollain kasvipohjaisella vaihtoehdolla kannattaa kokeilla.
Spagetti ja jauhelihakastike (4 annosta)
Esivalmistus: 10 minuuttia
Kypsennys: 20 minuuttia
Kokonaisaika: 30 minuuttia
Jauhelihakastike:
Lisäksi:
Millainen jauhelihakastike on murukastike?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki