4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Pannukakku

Pannukakku

Mahtaako olla ketään, joka ei olisi maistanut pannaria?

Pannarin tuunaamisessa rajana on vain taivas; voit maustaa sitä lukemattomin eri tavoin esimerkiksi kardemummalla, kanelilla, vaniljalla, sitruunalla, kaakaojauheella tai marjoilla. Myös paistamisessa voi olla luova. Annospannarit syntyvät kätevästi muffinssipellillä, ja hävikkiteemaankin pannari sopii, kun teet pannarin ylijääneestä puurosta Ahvenenmaan pannukakun tapaan. Kun taikina tehdään ilman sokeria, syntyy suolainen pannukakku, jonka täytteeksi voi laittaa lihaa, kalaa tai kasviksia.

Tässä tehtävässä on ohje makeaan peruspannariin. Sovella sitä haluamallasi tavalla.

Tee näin

Pannukakku (6-8 annosta)

Esivalmistus: 5 minuuttia (+ taikinan turpoaminen 15 minuuttia)

Kypsennys: 35 minuuttia

Kokonaisaika: 60 minuuttia

Taikina:

  • ½ l kevytmaitoa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 25 g voita

Tarjoiluun:

  • 2 dl kuohukermaa  
  • 1 dl mansikkahilloa tai 200 g sesongin tuoreita marjoja
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Vatkaa vehnäjauhot, munat, sokeri ja suola maidon joukkoon. Sulata voi ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia kunnes pannari on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Laske lämpötilaa, jos pintaan tarttuu liikaa väriä.
  4. Vaahdota kerma ja valmistele muut pannarin kanssa tarjottavat lisukkeet kypsennyksen aikana.

Pohdittavaksi

Oletko syönyt suolaista pannaria?