4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Mahtaako olla ketään, joka ei olisi maistanut pannaria?
Pannarin tuunaamisessa rajana on vain taivas; voit maustaa sitä lukemattomin eri tavoin esimerkiksi kardemummalla, kanelilla, vaniljalla, sitruunalla, kaakaojauheella tai marjoilla. Myös paistamisessa voi olla luova. Annospannarit syntyvät kätevästi muffinssipellillä, ja hävikkiteemaankin pannari sopii, kun teet pannarin ylijääneestä puurosta Ahvenenmaan pannukakun tapaan. Kun taikina tehdään ilman sokeria, syntyy suolainen pannukakku, jonka täytteeksi voi laittaa lihaa, kalaa tai kasviksia.
Tässä tehtävässä on ohje makeaan peruspannariin. Sovella sitä haluamallasi tavalla.
Pannukakku (6-8 annosta)
Esivalmistus: 5 minuuttia (+ taikinan turpoaminen 15 minuuttia)
Kypsennys: 35 minuuttia
Kokonaisaika: 60 minuuttia
Taikina:
Tarjoiluun:
Oletko syönyt suolaista pannaria?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki