2. Metsä ja luonto
Taso: B
4H-yrittäjä Pihla Sallisen luoma herkullinen mustikkapiirakka sopii täydellisesti Suomen luonnon päivään! Rapea pohja kätkee sisäänsä silkkisen vaniljatäytteen mustikoiden kera. Piirakan viimeistelee kevyt vaniljahuntu ja sen kruunaa mustikoista aseteltu helppo koristelu. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Vuokana toimii 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka tai 24–28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka.
Pohja
100 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Gluteeniton versio: Korvaa pohjan vehnäjauhot käyttämällä 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta. Laita sokeria 1,5 dl sijaan vain 1 dl. Toimi muuten reseptin mukaisesti.
Täyte
2 prk (yht. 400 g) vaniljakreemiä
250 g mustikoita (tuore tai pakaste)
2,5 rkl perunajauhoja
Kuorrute ja koristeleminen
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl tuoreita mustikoita (tai pensasmustikoita)
+ sitruunamelissaa tai mustikan varpuja
Vinkki! Jos ei ole aikaa odottaa piirakan kokonaan jäähtymistä, kannattaa kuorrute tarjoilla lisukkeena kupista. Tällöin voi luoda piirakoista annokset, jotka voi koristella tuoreilla mustikoilla.
Mitä Suomen luonnon päivänä juhlitaan?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki