7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: B

Karnevaalinaamio

Karnevaalinaamio

Värikkään villejä asuja, hurjia naamioita, rytmikästä musiikkia, tanssia ja raikuvaa naurua. Mistä ihmeestä on kysymys? Olet saapunut Espanjaan vuoden iloisimpaan aikaan – helmikuiseen karnevaaliaikaan!

Karnevaaleja vietetään katolisissa maissa ennen paaston alkua. Suomessa ennen paastoa juhlitaan laskiaista. Karnevaalit kestävät noin viikon ja koostuvat erilaisista kulkueista, tanssiaisista, kilpailuista ja hauskanpidosta.

Et halua erottua iloisesta joukosta, joten päätät väsätä äkkiä itsellesi karnevaalinaamion ja hypätä mukaan riemukkaisiin karkeloihin. Haet naamioosi innoitusta Espanjan toiseksi suurimman kaupungin, Barcelonan, mosaiikkimaisesta arkkitehtuurista.

Tee näin

  1. Leikkaa pahvista hieman omia kasvojasi isompi puolinaamio, joka peittää otsan ja silmät, mutta jättää nenän, suun ja leuan näkyville. Mitä isompi naamio on, sitä näyttävämpi on myös lopputulos, mutta sitä enemmän se teettää työtä.
  2. Leikkaa silmille aukot ja pistä naamion sivuille reiät kuminauhaa varten.
  3. Revi silkkipaperista ja aikakauslehdistä palasia ja rytistä ne pieniksi palloiksi.
  4. Levitä liima naamiolle ja ”maalaa” naamio sommittelemalla värikkäät paperipallot liimapinnalle mielesi mukaan. Älä jätä aukkoja.
  5. Kiinnitä kumilenkki ja säädä se itsellesi sopivalle kireydelle.
  6. Jos haluat, ota itsestäsi valokuva naamio kasvoilla.

Pohdittavaksi

Miten Suomen laskiainen ja Espanjan karnevaalit eroavat toisistaan?